Γιατί Έχουν Σημασία Οι Δημοτικές Εκλογές: Ένας Περιεκτικός Οδηγός Για Τη Συμμετοχή Στην Τοπική Σας Κυβέρνηση


 

Έχετε κουραστεί να αισθάνεστε ότι η φωνή σας δεν ακούγεται στην πολιτική; Σας ενδιαφέρει να κάνετε μια πραγματική διαφορά στην κοινότητά σας; Τότε ήρθε η ώρα να δώσετε προσοχή στις δημοτικές εκλογές! Αυτές οι τοπικές εκλογές μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης όσο οι εθνικές φυλές, αλλά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα σας δείξουμε γιατί οι δημοτικές εκλογές έχουν σημασία και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης ή της πόλης σας. Είτε είστε έμπειρος ακτιβιστής είτε νέος στην τοπική πολιτική, υπάρχει κάτι εδώ για όλους όσους θέλουν να κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο βάσης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και να μάθουμε πώς μπορούμε όλοι να εμπλακούμε περισσότερο στην τοπική μας κυβέρνηση! ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Τι είναι οι δημοτικές εκλογές;

 

Οι δημοτικές εκλογές είναι ένας τύπος εκλογών στις οποίες οι πολίτες από ένα Δήμο ψηφίζουν για να εκλέξουν εκπροσώπους στην τοπική τους κυβέρνηση. Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται συνήθως κάθε τέσσερα χρόνια και κάθε δήμος έχει διαφορετικό αριθμό εδρών. Οι Δήμοι χωρίζονται συνήθως σε περιφέρειες και κάθε περιφέρεια εκλέγει έναν εκπρόσωπο. ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να είναι πολύ σημαντικές για τους πολίτες επειδή παρέχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην τοπική τους κυβέρνηση. Αυτή η συμμετοχή επιτρέπει στους πολίτες να έχουν λόγο για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου τους και τους δίνει επίσης την ευκαιρία να εκλέξουν εκπροσώπους που θα εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Εάν έχετε δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές εκλογές, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε. Όχι μόνο η συμμετοχή σας θα κάνει τη διαφορά στην κοινότητά σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η φωνή σας ακούγεται από εκλεγμένους αξιωματούχους. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές στον ιστότοπο του επαρχιακού ή εδαφικού εκλογικού γραφείου σας.

 

Ποια είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή σε δημοτικές εκλογές;

 

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν σημαντικό μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική τους κυβέρνηση μέσω της διαδικασίας ψηφοφορίας. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης γνώσεων σχετικά με την τοπική σας Κυβέρνηση και της δυνατότητας να επηρεάσετε τις αποφάσεις της.

 

Εδώ είναι πέντε λόγοι που πρέπει να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές σας:

 

  1. Μάθετε περισσότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: οι δημοτικές εκλογές παρέχουν στους πολίτες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές της. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πού θα ζήσετε και ποιες υπηρεσίες θα χρησιμοποιήσετε.

 

  1. Γίνετε μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων: οι δημοτικές εκλογές επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν φωνή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την κοινότητά τους. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το πώς δαπανώνται τα χρήματα, ποιοι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται και αν επιτρέπεται να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις.

 

  1. Ψηφίστε για άτομα που γνωρίζετε: οι δημοτικές εκλογές σας δίνουν επίσης την ευκαιρία να ψηφίσετε για άτομα που γνωρίζετε, αντί να επιλέγετε μόνο δύο υποψηφίους που δεν γνωρίζετε πολύ καλά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι λαμβάνονται καλές αποφάσεις σχετικά με την κοινότητά σας από εκείνους που υποτίθεται ότι σας εκπροσωπούν.

 

  1. Έχετε λόγο σε ό, τι συμβαίνει στην κοινότητά σας: οι δημοτικές εκλογές είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να έχουν λόγο σε ό, τι συμβαίνει στην κοινότητά τους. Με την ψηφοφορία, οι κάτοικοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι έχουν συμβολή σε σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν αυτούς και τις οικογένειές τους.

 

Πώς να ψηφίσετε σε δημοτικές εκλογές

 

Εάν είστε εγγεγραμμένοι για να ψηφίσετε σε δημοτικές εκλογές, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να ψηφίσετε.

 

Πρώτον, εάν ψηφίζετε μέσω ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει την ψήφο σας και την έχετε επισυνάψει στον παρεχόμενο φάκελο. Εάν ψηφίζετε αυτοπροσώπως, μεταβείτε στον καθορισμένο εκλογικό σας χώρο την ημέρα των εκλογών και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες της επίσημης ψηφοφορίας (εμπρός και πίσω), της ταυτότητας ή της άδειας οδήγησης και της υπογραφής, εάν απαιτείται, εάν σκοπεύετε να κάνετε προσωρινή ψηφοφορία. Μπορείτε επίσης να δείτε αυτόν τον ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψηφοφορία αυτοπροσώπως: https://www.electioncenter.org/.

 

Στη συνέχεια, βρείτε τον υποψήφιο σας! Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος ψήφου για κάθε υποψήφιο. εναπόκειται σε κάθε ψηφοφόρο να λάβει τη δική του απόφαση με βάση τις προσωπικές του πεποιθήσεις και αυτό που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα την κοινότητά του. Μερικά βασικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή των υποψηφίων σας περιλαμβάνουν: ποιος έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα που εκπροσωπούν; Ποιος είναι ο λιγότερο κομματικός; Αγωνίζονται για τα συμφέροντα της κοινότητάς μου ή απλώς προωθούν τη δική τους ατζέντα; Τέλος, ρωτήστε τον εαυτό σας – ποιος εμπιστεύομαι περισσότερο-αυτόν τον υποψήφιο ή το συναίσθημα του εντέρου μου;

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλες τις πλατφόρμες των υποψηφίων πριν ψηφίσετε! Ο ιστότοπος του Δήμου μπορεί επίσης να έχει συνδέσμους προς όλες τις πλατφόρμες των υποψηφίων.

Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται γενικά κάθε δύο χρόνια, με την επόμενη να πραγματοποιείται στις 7 Νοεμβρίου

 

Οι τύποι εκλογών που διατίθενται στους ψηφοφόρους

 

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι εκλογών στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι ψηφοφόροι: ομοσπονδιακές, πολιτειακές και δημοτικές.

Οι ομοσπονδιακές εκλογές περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, ενώ οι κρατικές και δημοτικές εκλογές περιλαμβάνουν μόνο τοπικές κυβερνήσεις.

Κάθε τύπος εκλογών έχει τους δικούς του συγκεκριμένους κανόνες και απαιτήσεις που πρέπει να ακολουθούνται για να ψηφίσετε, οπότε φροντίστε να ερευνήσετε τις συγκεκριμένες εκλογές προτού ψηφίσετε.

 

Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια την πρώτη Τρίτη μετά την 1η Νοεμβρίου.

Για να ψηφίσετε σε δημοτικές εκλογές, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να κατοικείτε στον δήμο όπου διεξάγονται οι εκλογές.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές ψηφοφορίας διαθέσιμες στους ψηφοφόρους, συμπεριλαμβανομένης της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου ή με ψηφοφορία απουσίας.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένοι για να ψηφίσετε ή θέλετε να εγγραφείτε για να ψηφίσετε αλλά δεν έχετε απόδειξη διαμονής, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για κάρτα εγγραφής ψηφοφόρων.

Μόλις εγγραφείτε για να ψηφίσετε και ψηφίσετε σε προηγούμενες δημοτικές εκλογές, θα εγγραφείτε αυτόματα για να ψηφίσετε σε μελλοντικές δημοτικές εκλογές χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε ξανά.

 

Εκστρατεία σε δημοτικές εκλογές

 

Όταν ψηφίζετε σε δημοτικές εκλογές, όχι μόνο βοηθάτε να επιλέξετε ποιος θα εκπροσωπήσει την κοινότητά σας σε τοπικά θέματα, αλλά έχετε επίσης την ευκαιρία να επηρεάσετε άμεσα αυτές τις αποφάσεις. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ψηφίσετε, από την κατανόηση των υποψηφίων και των πλατφορμών τους έως το πού και πότε να ψηφίσετε.

 

Πρώτα απ ‘ όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι διαφορετικές από τις κρατικές ή ομοσπονδιακές εκλογές. Οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές εκλογές διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και περιλαμβάνουν υποψηφίους για αξιώματα που επιλέγονται από ψηφοφόρους σε ολόκληρη τη χώρα ή την περιοχή. Οι δημοτικές εκλογές, από την άλλη πλευρά, πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια και περιλαμβάνουν υποψηφίους που επιλέγονται από τους ψηφοφόρους σε μεμονωμένους Δήμους.

 

Αυτή η διάκριση είναι σημαντική επειδή καθορίζει πόση δύναμη έχει η ψήφος σας στις δημοτικές εκλογές. Στις πολιτειακές και ομοσπονδιακές εκλογές, όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης (τοπικά, κρατικά, εθνικά) εκπροσωπούνται από υποψηφίους που επιλέγονται από ψηφοφόρους σε ολόκληρη τη χώρα ή την περιοχή. Στις δημοτικές εκλογές, μόνο οι τοπικές κυβερνήσεις (δημοτικά συμβούλια, επιτροπές κομητειών) εκπροσωπούνται από υποψηφίους που επιλέγονται από τους ψηφοφόρους εντός των επιμέρους Δήμων.

 

Λόγω αυτής της διαφοράς ισχύος μεταξύ δημοτικών και κρατικών/ομοσπονδιακών εκλογών, είναι σημαντικό να κατανοήσετε σε ποιον τύπο εκλογών ψηφίζετε πριν ψηφίσετε. Εάν ψηφίζετε σε δημοτικές εκλογές που είναι για τη θέση του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβουλίου (θέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), τότε η ψήφος σας δεν έχει σημασία γιατί αυτές οι θέσεις δεν εκλέγονται από

 

Ψηφοφορία σε δημοτικές εκλογές

 

Οι δημοτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να ακούσουν τη φωνή τους σε τοπικά θέματα. Υπάρχουν συνήθως τέσσερις τύποι δημοτικών εκλογών: δημοτικό, σχολικό συμβούλιο, Επίτροπος κομητείας και νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε πόλεις, χωριά ή κομητείες με πληθυσμό τουλάχιστον 5.000 κατοίκων. Οι εκλογές του Σχολικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται σε σχολικές περιφέρειες με πληθυσμό τουλάχιστον 1.000 μαθητών. Οι εκλογές Επιτρόπων κομητείας πραγματοποιούνται σε κομητείες με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων. Οι εκλογές για το νομοθετικό σώμα της πολιτείας πραγματοποιούνται σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. πολιτεία και στο Πουέρτο Ρίκο.

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές σας: πού να ψηφίσετε; ποιος μπορεί να ψηφίσει; προθεσμίες εγγραφής; μέθοδοι ψηφοφορίας; πρόωρη ψηφοφορία; και εκλογικά κέντρα. Πού να ψηφίσετε μπορείτε να ψηφίσετε στις Δημοτικές σας εκλογές είτε πηγαίνοντας στις κάλπες την ημέρα των εκλογών είτε ρίχνοντας την ψηφοφορία σας νωρίς μέσω απουσίας ή ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου. Ποιος μπορεί να ψηφίσει μπορείτε να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές σας εάν είστε πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών ή εάν είστε κάτοικος του Δήμου όπου θέλετε να ψηφίσετε. Προθεσμίες εγγραφής εάν θέλετε να εγγραφείτε για να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές σας, πρέπει να το κάνετε μέχρι την προθεσμία εγγραφής (η οποία είναι συνήθως 3-5 εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών). Μέθοδοι ψηφοφορίας μπορείτε να ψηφίσετε είτε μέσω άμεσης ψηφοφορίας (που σημαίνει ότι σημειώνετε το όνομα του υποψηφίου απευθείας στο ψηφοδέλτιο) είτε μέσω μηχανής ψηφοφορίας. Πρόωρη ψηφοφορία υπάρχουν δύο τρόποι

 

Κάνοντας τη φωνή σας να ακουστεί: μετά τις εκλογές

 

Σας ενδιαφέρει να έχετε λόγο για το πώς λειτουργεί ο Δήμος σας; Οι δημοτικές εκλογές είναι ένας σημαντικός τρόπος για να γίνει ακριβώς αυτό. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, από την εγγραφή έως την ψηφοφορία.

 

Εγγραφή για ψηφοφορία

 

Για να εγγραφείτε για να ψηφίσετε, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το τοπικό γραφείο του νομού ή του Δημοτικού γραμματέα. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική εγγραφή στον ιστότοπο της Εθνικής Ένωσης γραμματέων Εξωτερικών (NASS).

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *